Kaldhevet sitronbrød med artisjokker
Kaldhevet sitronbrød med artisjokker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Kaldhevet sitronbrød med artisjokker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Kaldhevet sitronbrød med artisjokker

Et svært anvendelig brød med sitron og artisjokk som kan varieres og tilpasses etter eget ønske, enten det er til kveldsmat, middag eller frokost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Lag minibrødene på morgenen og la de stå kjølig i ca. 10 timer. Da har du ferdig brød til middag eller kvelds. Hvis du sløyfer sitron og artisjokkene, og lar deigen heve natten over, har du perfekte frokostbrød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
2cl
Olivenolje(med sitron)
2ts
5stk
Artisjokk(Artisjokkhjerter i olje)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bake­bolle med kaldt vann. Rør til gjæren løser seg. Hell i olivenolje, salt og mel.

    La oljen på artiskokkene renne av og skjær dem i strimler.

    Bland artisjokkene i og kna til en smidig deig. Trill deigen ut til en pølse og del i ti biter.

    Legg minibrødene på en plate som får plass i kjøleskapet i 10 timer. Dekk til med plast.

    Sett ovnen på 200º. Stek brødene midt i ovnen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

Et svært anvendelig brød med sitron og artisjokk som kan varieres og tilpasses etter eget ønske, enten det er til kveldsmat, middag eller frokost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN