Kalkun med stuffing som tilbehør
Kalkun med stuffing som tilbehør
DETTE TRENGER DU
PERSONERSaus
Stuffing
SLIK GJØR DU
Hvis kalkunen er frossen, så la den tine sakte i to døgn i kjøleskap før den tilberedes.
Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen og knyt spissene stramt med hyssing. Bind lårene i beinknokene.
Legg fuglen i ei langpanne, pensle med smeltet smør og ha på salt og pepper. Skrell og del grønnsakene og ha dem i langpanna sammen med vann.
Sett et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av brystet. Stek på 180 grader i 1/2 time per kilo kalkun. Kjøttet skal bli 70 grader, da blir det ikke tørt.
La den ferdigstekte kalkunen hvile i minst 15 min. før du skjærer i den.
Brun innmaten i en kjele sammen med oregano og rosmarin.
Ha på akevitt og deretter vann, kok opp og la dette trekke uten varme til kalkunen er ferdig stekt.
Hell oppi stekesjyen og grønnsakene fra langpanna, kok opp og la det hele småkoke i 5 min.
Ta ut innmaten og mos så grønnsakene for å gi en jevning til sausen. Sausen kan siles i en grov sil til slutt.
Smak til med salt, pepper, fløte og tranebærgelé.
Del sviskene i to og ha dem og akevitten i en kjele, kok opp og avkjøl.
Skrell og hakk løken og fres den i litt olje i ei panne sammen med flesketerninger. Del eplene i biter og la dem surre med i panna i 2 minutter. Avkjøl.
Skjær av skorpa på brødet og del det i terninger. Bland brødet sammen med svisker, akevitt, løk, flesk, epler, nøtter og urter. Smak til med salt og pepper.