Kalkunburger med mangosalsa
Kalkunburger med mangosalsa Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1t

Kalkunburger med mangosalsa

nivå
Lett
totalt
1t

Kalkunburger med mangosalsa

SPENNENDE: Burger med mangosalsa og blåmuggost.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)
Kalkunburgeren er et litt lettere alternativ til okseburgeren, med en sommerlig mangosalsa og smakfull krydret blåmuggost.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
750g
Kalkun(eller kylling)
1ts
0.25ts
Svart pepper(nykvernet)
1ss
Kruspersille(hakket, frisk)
1stk
2ss
Vann(kaldt)

Tilbehør

8skiver
Bacon(eller skinke)
8skiver
Brød(til hamburgerne)

Mangosalsa

1stk
Mango(i biter)
150g
Druer(stenfrie, grønne)
50g
Valnøtter(hakkede)
1ss
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sprøstek bacon eller skinke i pannen først og legg til side. Stek løken blank i halvparten av smøret. Avkjøl.

  2. Ha biter av kalkunkjøtt i en foodprosessor, kjør det seigt med salt. Tilsett kvernet pepper, potetmel, løken og persille. Ha i egg og kjør til alt er godt blandet. Tilsett vann til farsen har en passe fast konsistens. La deigen hvile noen minutter.

  3. Lag en liten prøvekake som du steker og prøvesmaker. Tilpass med eventulet mer krydder. 

  4. Lag mangosalsaen ved å blande alle ingrediensene sammen med litt god olje eller limesaft.

  5. Form 8 burgere. Stek dem i resten av smøret noen minutter på hver side. Skru ned varmen og la dem bli gjennomstekte på svak varme. Hvis du ønsker at osten skal smelte legger du en skive ost på hver burger mens de stekes ferdig, eventuelt under lokk.

  6. Server burgerne på en skive brød med salat, sprøstekt bacon/skinke, ost og mangosalsa.

SPENNENDE: Burger med mangosalsa og blåmuggost.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN