Kalkunfilet fylt med frukter
Kalkunfilet fylt med frukter Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t 10min
totalt
3t

Kalkunfilet fylt med frukter

nivå
Vanskelig
aktiv
1t 10min
totalt
3t

Kalkunfilet fylt med frukter

Saftig kalkun fylt med frukter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kalkunfilet er delikat og mye lettere å steke og å dele opp enn en helstekt kalkun. Kalkunen har spennende fyll og serveres med hasselbackpoteter og deilig saus.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1500g
2ss
Smør(pensling)

Fyll

1.5dl

Hasselbackpoteter

800g
6ss
Parmesan(revet)
1ss
Timian(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær tørket frukt og nøtter i passe store biter og legg dem i madeira natten over.


  2. Fukt håndtaket på en tresleiv og stikk den inn og igjennom kalkunfileten. Fyll hullet med marinerte frukter og nøtter.


  3. Bind fileten sammen med hyssing, og pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper.


  4. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og sett den midt i ovnen ved 180°. Stek til steketermometeret viser 68° i kjernen av kjøttet. Ta fileten ut av ovnen, og la den hvile til servering.


  5. Skjær den fylte kalkunfileten i skiver og anrett på fat med kokte grønnsaker, som for eksempel aspargesbønner, gulrøtter og løk. Madeirasaus og hasselbackpoteter smaker godt ved siden av.

  6. Fres finhakket løk blank i smør, tilsett timian og madeira og kok inn til det tykner. Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil sausen.


  7. Pisk til slutt inn smør i to–tre omganger rett før servering. Smak eventuelt sausen til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

  8. Skrell potetene. Legg én og én potet inntil en fjel og skjær tynne skiver, men ikke helt igjennom.


  9. Ha potetene over i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovn på 240° i ca. 20 minutter.


  10. Ta ut formen og pensle på mer smør og dryss over parmesan og timian. Stek videre i ca. 20 minutter eller til potetene er myke og har fått en pen gyllen farge.

Saftig kalkun fylt med frukter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN