Kalkunfilet med spinatrøre og fylte tomater
Kalkunfilet med spinatrøre og fylte tomater  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Kalkunfilet med spinatrøre og fylte tomater

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Kalkunfilet med spinatrøre og fylte tomater

Kalkunfilet stekt i ovnen med spinatrøre og tomat fylt med villris Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

En hel kalkunfilet er lett å steke og skjære opp. Server med en smakfull spinatrøre.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1500g
Kalkun(filet med skinn)
2ss
Smør(smeltet)
1ts

Spinatrøre

2stk
500g

Stekte tomater med villris

10stk
4dl
Jasminris(villris)

SLIK GJØR DU

  1. Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek den ved 180° i ca. 50 minutter til steketermometeret viser 68°. La fileten hvile og hold den varm i folie i ca. 15 min. før den skjæres i skiver.

  2. Stek eplebiter, pinjekjerner, finhakket hvitløk og sjalottløk i smør i en stekepanne. Ha i spinaten, og rør til den faller sammen.

  3. Skjær toppen av tomatene med en skarp kniv. Hul ut innmaten med en teskje. Kok ris etter anvisning på pakken i hønsebuljong tilsatt krydder. Legg risen i tomatene, sett på toppen, og stek de i ca. 20 minutter på 200°.

Kalkunfilet stekt i ovnen med spinatrøre og tomat fylt med villris Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN