Kamskjell «Ceviche»
Kamskjell «Ceviche» Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Kamskjell «Ceviche»

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Kamskjell «Ceviche»

UTROLIG GOD FORRETT: Grillede kamskjell servert med klassiske ceviche-ingredienser laget som en salsa.

Foto: Ingen røyk uten grill / Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Ceviche (også kjent som seviche eller cebiche) er en rett som lages helt fra Mexico i nord, gjennom Mellom-Amerika og i store deler av Sør-Amerika. Ceviche er sjømat (vanligvis hvit fisk eller skalldyr som kamskjell eller scampi) marinert i lime- eller sitronsaft. Sitrussaften «koker» sjømaten, men uten at sjømaten varmebehandles. Det er mange lokale varianter av ceviche, men ingredienser som løk og chili er ofte å finne i dem. Denne oppskriften består av grillet kamskjell istedenfor rå kamskjell, men det vil gå greit å lage den med tynne skiver eller små terninger av rå kamskjell, hvis ønskelig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Salsa

3stk
Tomat(modne)
2ss
Jalapeño(frisk, finhakket)
0.5stk
Appelsin(kjøttet)
2ss
Koriander(frisk, finhakket)
2stk
Lime(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Grillmetoden du bruker er kombinert og temperaturen middels høy. Grilltid er 10—12 minutter, avhenging av størrelsen på kamskjellene.

  2. Rens og finhakk tomater og sjalottløk. Skjær appelsin i små biter. Bland sammen tomat, sjalottløk, chili og appelsinbiter i en liten bolle. Rør godt sammen.

  3. Tilsett koriander, olje og limesaft og rør igjen.

UTROLIG GOD FORRETT: Grillede kamskjell servert med klassiske ceviche-ingredienser laget som en salsa.

Foto: Ingen røyk uten grill / Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN