Kamskjell med pære
Kamskjell med pære Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Kamskjell med pære

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Kamskjell med pære

DELIKATESSE: Stekte kamskjell med pæretilbehør, det vil si tørket pære, pærepure og karamellisert pære, er en nydelig forrett som er enkel å lage.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Stekte kamskjell er nydelig, og pære er perfekt tilbehør. Denne lille retten både smaker fantastisk og ser fristende ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Kamskjell(ferske)
Nøytral matolje(til steking)
Smør(til steking)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
3stk
Pære(skrelte)
1.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Kutt 1/2 pære i tynne skiver, og la skivene tørke på bakepapir i ovnen på 50-60 grader. 

  2. Så skreller du resten av pærene, tar ut kjernen og deler dem i båter. Kok båtene møre i like deler sukker og hvitvin.

  3. Ta halvparten og kjør til en glatt pure med stavmikser eller blender. 

  4. Karamelliser resten av pærebåtene i en panne med litt smør og sukker. 

  5. Stek kamskjellene i olje på høy varme til de er gyllenbrune utenpå og har en lett rå kjerne. Stek på begge sider, rundt 1/2 minutt. Etter 20 sekunder har du litt smør i panna, og øser dette over kamskjellene.

  6. Løft ut kamskjellene, og dryss på litt salt og pepper etter smak. Noen dråper god urteolje over er også godt. 

  7. Fordel de nystekte kamskjellene på tallerkener, og legg på en spiseskje pærepure, 2-3 karamelliserte pærer og pynt med noen flak tørket pære og eventuelt litt urter. 

DELIKATESSE: Stekte kamskjell med pæretilbehør, det vil si tørket pære, pærepure og karamellisert pære, er en nydelig forrett som er enkel å lage.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN