Kamskjell med sitron-og pepperrotmelk
Kamskjell  med sitron-og pepperrotmelk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kamskjell med sitron-og pepperrotmelk

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kamskjell med sitron-og pepperrotmelk

LUKSUS: Kamskjell med krydderolje i delikat saus.

Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk Akademi

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (2 stemmer)
Kamskjell er en eksklusiv delikatesse. Nystekte kamskjell med sitron-og pepperrotmelk smaker himmelsk. Sausen blandes her med dillolje. vil du ha en annen smak, kan du velge andre krydderurter. Ferske kamskjell smaker aller best, men de fra frysedisken duger også. Oppskriften er hentet fra kokeboka Kok og Stek, utgitt av Kulinarisk Akademi 2016.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sitron-og pepperrotmelk

1ss
Pepperrot(revet)
1ss
Sitron(revet skall)
0.5ts
Urteolje(Dillolje - se egen oppskrift)

Dillolje

1bunt
Dill(ca 160 gram)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Krydre kamskjellene med litt salt og pepper. Ha olje i en panne. Stek kamskjellene på høy varme, med den største snittflaten ned, til de har fått fin brunfarge, ca to minutter. Senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør. Snu kamskjellene. Øs smøret over i ca ett minutt. Ta kamskjellene ut av pannen og hell over smøret. De skal ikke være gjennomstekt, men medium minus.

  2. Kutt dillen grovt og ha den i en blender eller kjøkkenmaskin med olje. Kjør det sammen til du har en grønn olje. Ha oljen over i en kjele med en slikkepott og tilsett en liten klype salt. La oljen småkoke i seks-åtte minutter. Sil oljen gjennom en finmasket sil eller et kaffefilter. Den er nå klar til bruk, eller kan fryses.

  3. Varm opp melk og pepperrot i en kjele til ca 80 grader. La dette trekke i fem minutter. Tilsett sitronskall og la det trekke i fem minutter til. Smak til med salt. Ha i dillolje rett før servering.

  4. Tips: Hell dilloljen på tallerkenen først. Den vil flyte opp når den hvite sausen helles over.

LUKSUS: Kamskjell med krydderolje i delikat saus.

Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk Akademi

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN