Kamskjell med sitrusglasert hjertesalat og soyasmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Kamskjell med sitrusglasert hjertesalat og soyasmør

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Kamskjell med sitrusglasert hjertesalat og soyasmør

Start sommermiddagen med en lett forrett med kamskjell. Husk at gjestene venter på dem, ikke omvendt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Kamskjell kan godt spises uten varmebehandling, men smaker kanskje aller best når de freses kort i olje før servering. Dette er en fin rett som forrett eller lett kveldsrett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)

Sitrusglasert hjertesalat

Soyasmør

1ts
Ingefær(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Start med salaten. Kok opp sitrussaft, smør og sukker, og la det småkoke i 2–3 minutter. Strimle salaten fint og gi den et oppkok i sitruslaken.

  2. Brun smøret til soyasmøret, og rør inn soyasaus og ingefær.

  3. Skyll og tørk kamskjellene og del dem i to tykke skiver. Stek dem lett i olje, ca. 20 sekunder på hver side. Dryss dem lett med salt.

  4. Anrett kamskjellene med salaten og soyasmør dryppet rundt.

Start sommermiddagen med en lett forrett med kamskjell. Husk at gjestene venter på dem, ikke omvendt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN