Kanel brûlée med appelsin
Kanel brûlée  med appelsin Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min

Kanel brûlée med appelsin

nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min

Kanel brûlée med appelsin

Crème brûlée er godt kjent for de fleste, men hva med kanel brûlée? Prøv denne spennende desserten med smak av kanel og appelsin Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Crème brûlée gjør alltid lykke som dessert med det sprø karamellokket. Her får du en variant med kanel som bør prøves.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.

  2. Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.

  3. Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.

  4. Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggblandingen i formene, og stek dem midt i ovnen ved 120° i 40–50 minutter til de har stivnet.

  5. Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûlébrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.

  6. Server med bringebær og et grønt blad.

Crème brûlée er godt kjent for de fleste, men hva med kanel brûlée? Prøv denne spennende desserten med smak av kanel og appelsin Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN