Kanelkake
Kanelkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Kanelkake

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Kanelkake

Deilig formkake med masse smak, som ser flott ut med mandelspon rundt det hele. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

God kake med varm smak av kanel. Server med en kule is og en varm kopp kaffe. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
100g
1dl
2ss
Mandelflak(finrevet)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker luftig. Bland bakepulver, kanel og melk og sikt dette i røren.

  2. Kok opp smør og vann. Tilsett sirup og rør det i deigen.

  3. Smør en 2 l avlang kakeform godt og dryss i mandelspon. Sett formen i kjøleskapet mens kaken lages. Da stivner fettet og mandelsponene sklir ikke ned i bunnen av formen.

  4. Hell røren i formen og stek på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter på rist nederst i ovnen.

  5. Avkjøl kaken litt før den hvelves og avkjøles helt på rist. Skjær i skiver ved servering.

Deilig formkake med masse smak, som ser flott ut med mandelspon rundt det hele. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN