nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min
Kantarellpai med chèvre
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min
Kantarellpai med chèvre
Deilig kantarellpai med god smak av geitost. Pynt paien med strimlet vårløk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Bland mel, smør, salt og vann i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen til en paideig. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen og smør kantene, for da løsner paien lettere.
Rens og del sopp. Skrell og finhakk løken. Rens og del paprika i mindre biter. Stek det mykt i rikelig med smør og trekk det av varmen. Skyll og skjær vårløk i strimler og bland det i alt det stekte sammen med ost og egg. Smak til med salt og pepper.
Legg fyllet i paiskallet. Skjær chèvre i skiver og fordel over paien.
Stek paien på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter.