Karameller med ingefær og nøtter
Karameller med  ingefær og nøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Karameller med ingefær og nøtter

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Karameller med ingefær og nøtter

Deilige karameller med ingefær og hasselnøtter er kjempegodt å kose seg med til kaffen Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (2 stemmer)
Flere karameller, takk! Disse settes garantert pris på.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
Ingefær(malt)
50g
Hasselnøtter(eller pistasje )

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele eller stekepanne.

  2. Tilsett sukker, sirup, ingefær og vaniljesukker. Kok opp, la koke uten lokk i 15-20 minutter. Sjekk om det er ferdig ved å ta «kuleprøven». (Ha en dråpe av blandingen i kaldt vann. Lar den seg forme til en fast kule, er karamellen ferdig.) Tiden varierer etter hvor vid pannen du bruker er, og hvor høy temperatur du har på platen. Rør i blandingen ganske ofte.

  3. Hell blandingen i en form, ca. 15 x 20 cm, eller fordel den i små former. Strø over hakkede nøtter og trykk dem lett ned
    med hånden.

  4. Avkjøl før du skjærer eller klipper karamellene i biter (hvis du har dem i form). Oppbevar kjølig.

Deilige karameller med ingefær og hasselnøtter er kjempegodt å kose seg med til kaffen Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN