nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
55min
Karamellkake med bær
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
55min
Karamellkake med bær
En skikkelig festkake som er enkel å bake.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret, og ta det av varmen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland de tørre ingrediensene sammen med sjokoladen, og rør det i deigen, vekselvis med melk og smør.
Fordel deigen ut i en langpanne kledd med bakepapir, ca. 25 x 35 cm. Stek kaken midt i ovnen ved 200˚ i 15–20 minutter. Avkjøl kaken.
Bland fløte, sukker, sirup og kakao i en kjele. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele. La det koke til kremen blir tyktflytende, ca. 30–40 minutter. Ta kjelen av varmen, ta ut vaniljestangen, og rør i smøret. La kremen avkjøles litt. Fordel den over kaken. Avkjøl.
Pisk fløten til stiv krem. Sprøyt den som små topper på kaken, og legg på bær. Kremen kan du også servere ved siden av.