Karamellpai med kandisert nøttestrøssel og blåbær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t 20min

Karamellpai med kandisert nøttestrøssel og blåbær

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t 20min

Karamellpai med kandisert nøttestrøssel og blåbær

Pai med hjemmelaget karamell, kandisert nøtteblanding og ferske blåbær Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (2 stemmer)
Nøttene blir et knasende strøssel med herlig smak. Bruk ­nøtter som pistasjer, hassel-, pekan- eller valnøtter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Nøttestrøssel

2ss

Paibunn

100g
3ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk raskt sammen ingrediensene til deigen. Trykk den ut i en avlang form, ca. 12 cm ganger 35 cm. Gjerne med løs kant. Prikk deigen lett og sett den i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200°. Stek paiskallet svakt gyllenbrunt på nederste rille i ovnen i 12–15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

  3. Mål opp fløte, sirup, sukker og vaniljesukker i en kjele. Kok karamellrøren til den holder 122°. Det tar 20–25 minutter. Har du ikke termometer, kan du dryppe litt av røren i kaldt vann. Kan du rulle massen til en kule, er karamellen ferdig.

  4. Ta kjelen av varmen, og tilsett smøret i biter. Rør til det smelter og avkjøl.

  5. Hakk nøttene grovt. Mål opp sukkeret og vann i stekepannen. Varm opp under omrøring til sukkeret smelter. La det koke ytterligere en stund til laken tykner til sirupskonsistens. Tilsett nøttehakket og smør og rør om. Varm ytterligere en stund under omrøring til nøttene er sprø og blanke. Hell dette ut på matpapir for å stivne.

  6. Hell et lag av den avkjølte karamellen i bunnen av formen. Strø over blåbærene. Drypp over resten av fyllet.

  7. La paien stivne i kjøleskapet i ca. 1 time.

  8. Pynt paien med nøttestrøssel og ferske blåbær. Server med pisket krem.

Pai med hjemmelaget karamell, kandisert nøtteblanding og ferske blåbær Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN