Karamellrulade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Karamellrulade

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Karamellrulade

Rullekake fylt med pisket krem og toppet med deilig karamellsaus av melk, sukker, smør og fløte. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (162 stemmer)
Fantastisk god kake med ­deilig karamellsaus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

4dl
Krem(pisket)

Karamellsaus

2ss
1kopp(er)
Smør(smeltet)
1kopp(er)
1ts
Hvetemel(evt. maisenna for glutenfri variant )
0.5kopp(er)

Rullekake

4stk
120g
Hvetemel(evt. potetmel for glutenfri variant)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel og bake­pulver sammen, og sikt det i eggedosisen. Rør forsiktig med en slikkepott til deigen er godt blandet.

  2. Fordel røren utover på bakepapir i en langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8–10 minutter.

  3. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over en rist, og hvelv rullekaken på håndkleet. La formen ligge over kaken til den er avkjølt. Dra forsiktig av bakepapiret.

  4. Mens kaken steker, kan du lage karamellsausen. Brun ­sukker og vann. Ha i smeltet smør og fløte. Rør melet ut i melken og ha det i. La alt få et oppkok.

  5. Avkjøl karamellsausen.

  6. Pisk krem og fyll i rullekaken. Rull sammen fra langsiden.

  7. Legg kaken over på fat. Hell karamellsausen over kaken ved servering.

Rullekake fylt med pisket krem og toppet med deilig karamellsaus av melk, sukker, smør og fløte. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (162 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN