Kardemommehorn
Kardemommehorn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
2t

Kardemommehorn

nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
2t

Kardemommehorn

Luftige og deilige horn med smak av kardemomme. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Med fyll av kardemomme blir disse lette hornene en fryd å spise!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Smør(mykt)
3dl
1stk

Pensling

1stk
Egg(pisket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland 11 dl hvetemel, sukker og bakepulver i en skål. Tilsett smøret i biter. Rør gjæren ut i kald melk og rør det i. Tilsett sammenpisket egg.

  2. Arbeid sammen til en deig, gjerne med en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving under plast ca. 1 time.

  3. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.

  4. Ta deigen opp på melet bake­bord. Del den i 5 biter. Kjevle ut hver til en sirkel og del i 6 biter. Legg en klikk fyll på den brede delen og rull sammen til horn.

  5. Legg hornene på bakepapir på stekeplate med snippen ned. Etterhev hornene ca. 30 minutter.

  6. Pensle med egget og strø på mandelflak. Stek hornene midt i ovnen ved 225° i ca. 7 minutter. Avkjøl på rist. Hornene egner seg til frysing.

Luftige og deilige horn med smak av kardemomme. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN