Kardemommeknuter
Kardemommeknuter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 20min

Kardemommeknuter

nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 20min

Kardemommeknuter

Bollene kan fryses, men vent da med toppingen til bollene er tint. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Prøv disse fantastisk gode snurrene!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
Melk(lunken)
130g
Smør(mykt)
1klype(r)
1stk

Topping

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, rør til det er oppløst i fingervarm melk.

  2. Bland i smør, sirup, salt og egg.

  3. Bland til slutt i 8 dl av hvetemelet og elt raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk bollen med et bakehåndkle og la deigen heve i ca. 30 minutter.

  4. Tilsett resten av hvetemelet og arbeid deigen smidig og blank.

  5. Ta deigen opp på melet bakebord og kjevle ut til et rektangel, 40 ganger 50 cm.

  6. Bland alle ingrediensene til fyllet og fordel utover halve deig­lengden. Brett over den øverste deighalvdelen slik at fyllet dekkes. Skjær deigen i ca. 30 remser og tvinn sammen til knuter.

  7. Legg knutene på bakepapir på stekeplate. La dem heve i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 250°.

  8. Stek de ferdig hevede bollene midt i ovnen i 7–8 minutter.

  9. Smelt smøret til toppingen og pensle bollene forsiktig. Dypp dem i en blanding av sukker og kardemomme og server!

Bollene kan fryses, men vent da med toppingen til bollene er tint. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN