Kardemommekringler
Kardemommekringler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Kardemommekringler

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Kardemommekringler

Kardemomme er et klassisk bollekrydder! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
Søt gjærbakst blir ekstra godt med kardemomme!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, hell i fløten og varm til ca. 37˚. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den varme væsken.

  2. Tilsett kardemomme, sukker, bakepulver, egg og nesten alt melet i en bakebolle.

  3. Arbeid deigen smidig og blank. Sett deigen til heving under et håndkle i ca. 30 minutter.

  4. Kna deigen lett på bakebordet med litt mel. Del deigen i 22 biter. Trill hver bit til en lengde, ca. 25 cm, og form til kringler.

  5. Legg kringlene på bakepapir på stekeplate. La heve i 20–30 minutter.

  6. Stek kringlene midt i ovnen ved 250˚ i 5–10 minutter. Avkjøl på rist.

  7. Smelt smøret. Pensle kringlene med smør og dypp dem i sukker ved servering.

Kardemomme er et klassisk bollekrydder! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN