Karlas "After Eigth is" med varme bær
Karlas "After Eigth is" med varme bær Oppskrift
nivå
Middels
totalt
24t

Karlas "After Eigth is" med varme bær

nivå
Middels
totalt
24t

Karlas "After Eigth is" med varme bær

Denne nydelige isen smaker ekstra godt sammen med en lun blanding av sesongens friske bær. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)
Den gode isoppskriften med mynte og mørk sjokolade har hun lært av faren, og isen kan lages både med og uten ismaskin. Den smaker ekstra godt sammen med lune, deilige augustbær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
1bunt
2dl
Mørk sjokolade(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp melk og sukker, og ta kjelen til side. 

  2. Hell blandingen forsiktig over eggeplommene samtidig som du visper. Varm opp til den tykner litt. Sil av og avkjøl. 

  3. Kjør inn mynten i isblandingen med en stavmikser. Kjør så blandingen i en ismaskin. Vend inn sjokoladebitene når isen har blitt smidig og glatt. 

  4. Har du ikke ismaskin, så sett isblandingen i fryseren og rør i den hvert kvarter. Vend inn sjokoladebitene til slutt. 

  5. Server isen med varme bær. Velg en miks av de bærene du er mest glad i, for eksempel blåbær, bringebær, solbær og jordbær. Beregn om lag 200 g pr. person. Varm opp litt av bærene med godt med sukker, og smak til resten av bærene med de søte bærene. Slik beholder du den rå, deilige smaken på bærene, og du kan velge hvor søte du ønsker dem. Husk at isen er søt!

Denne nydelige isen smaker ekstra godt sammen med en lun blanding av sesongens friske bær. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN