Karlas kjøttkaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Karlas kjøttkaker

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Karlas kjøttkaker

LAG EKSTRA: Karla anbefaler at du lager en ekstra stor porsjon, slik at du kan ta de opp fra fryseren senere.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (26 stemmer)
Dette blir en stor porsjon, men får du for mange kjøttkaker er de fine å ha i fryseren til en dag du trenger en kjapp middag.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

til steking

800g
Kjøttdeig(halvparten av svin, halvparten av storfe)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1ts
Ingefær(pulver)
1ts
Svart pepper(nykvernet)
0.25stk
0.5ts
Koriander(pulver)
3klype(r)
3dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland kjøttdeigen løk, krydder og salt godt sammen, og vend så inn litt og litt av melken. (Karla pleier å bruke K-kroken i kjøkkenmaskinen)

  2. Stek en liten prøvekake, og smak om du synes det er nok salt og krydder.

  3. Brun kjøttkakene godt på hver side og la de koke ferdig i en brun saus.

  4. Server med kokte poteter, tyttebær og kål – eller ertestuing.

LAG EKSTRA: Karla anbefaler at du lager en ekstra stor porsjon, slik at du kan ta de opp fra fryseren senere.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN