Karlas resterisotto Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Karlas resterisotto

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Karlas resterisotto

Gårsdagens middag blir ny med litt risottoris og god kraft. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Risotto kan være genial restemat! Bruk det du har i kjøleskapet, som rester av nakkekoteletter og tomatsaus. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Risottoris(carnaroli eller arborio)
2dl
Hvitvin(tørr)
2stk
Sjalottløk(finhakket)
100g
Parmesan(finrevet)
0.5stk
Sitron(smak til)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
2ss
Tomatsaus(rester)
2stk
Tomat(kuttet i terninger)
1bunt
Vårløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp kraften eller vannet. 

  2. Fres sjalottløken og nakkekotelett-tenringene lett i 2 ss olivenolje på medium varme til løken blir myk. Bruk en tykkbunnet kjele eller en stekepanne. 

  3. Ha på risen, og fres videre i rundt 2 minutter. Hell over hvitvinen og tomatsausen, og la den koke nesten helt inn mens du rører. 

  4. Spe så i litt og litt kraft, til risen nesten er mør. Rør jevnlig. Denne prosessen tar omlag 18 minutter. Sjekk koketid på rispakka. 

  5. Trekk risottoen av varmen. Rør inn smør og parmesan. Smak til med sitron, salt og pepper, gjerne også litt mer olivenolje.

  6. Tilsett tomater, vårløk og aspargesbønner helt til slutt, smak til og server. 

  7. Har du fisk eller skalldyrrester er det lurt å tilsette dem helt til slutt også. 

Gårsdagens middag blir ny med litt risottoris og god kraft. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN