nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
5t 30min
Karrisild med nøtter
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
5t 30min
Karrisild med nøtter
Karrisild med hasselnøtter smaker godt i julen. Lag gjerne silden litt før den skal serveres så smaken får satt seg skikkelig. Kan fint oppbevares kaldt i kjøleksap noen dager.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3stk
Sild(krydderfileter)
1stk
75g
Hasselnøtter(hakkede)
3dl
2ss
1klype(r)
0.5stk
Sitronsaft(Smak til etter eget ønske)
2ss
Konjakk (Cognac)(kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
Skjær de utvannede fiskefiletene i jevne terninger. Sjekk om du synes sildefiletene er for salte først. Da kan de vannes ut litt lenger.
Del eplet i terninger. Rør sammen sausen og smak godt til med sukker og sitronsaft. Rør evt. inn konjakk.
Bland alt og oppbevar silden kjølig på tett glass.