Karrisuppe
Karrisuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Karrisuppe

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Karrisuppe

Oppskrift på enkel og god karrisuppe Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden. Den herlige blandingen består gjerne av pepper, kanel, gurkemeie, koriander, cayenepepper, muskat og ingefær.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Kyllingfilet(i biter)
4ss
Karri(gjerne sterk)
10stk
Løk(sjarlottløk, grovhakkede)
3stk
Hvitløk(båter)
1l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(vann + 2 terninger)
2stk
Paprika(røde, i ringer)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kyllingen i biter og stek den sammen med karri i litt olje. Tilsett løk og hvitløk, og la det steke noen minutter uten at det tar for mye farge.


  2. Tilsett buljong og la suppen koke i ca. 10 minutter.


  3. Tilsett purre og paprika de siste minuttene. Smak til med salt, ­pepper og ev. mer karri om nødvendig.


  4. Server suppen med godt brød.

Oppskrift på enkel og god karrisuppe Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN