Kikertsuppe med stekt svineknoke
Kikertsuppe med stekt svineknoke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t 30min

Kikertsuppe med stekt svineknoke

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t 30min

Kikertsuppe med stekt svineknoke

SPENNENDE: Kikertsuppe med svineknoke er en spennende suppe med masse god smak. Sprøstekt svineknoke er nydelig topping

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Kikertsuppe med stekt svineknoke er en spennende suppe med masse god smak. Sprøstekt svineknoke er nydelig topping. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Suppe

1stk
Svineknoke(saltet og gjerne røkt, kokt og plukket i biter )
2boks(er)
Kikerter(godt skylte)
2fedd
Hvitløk(grovhakket)
2stk
Timian(to kvaster)
1stk
Løk (kepaløk)(grovhakket)
Kraft(fra den kokte svineknoken)
Svart pepper(etter smak)
Sitronsaft(etter smak)

Til steking av kjøttet

SLIK GJØR DU

  1. Kok svineknoken som i oppskriften på svineknokesuppe, og plukk den i biter.

  2. Fres kikerter, gulrøtter, timian, løk og hvitløk i olje i 4-5 minutter. Ha på kraft så det dekker kikertene, og kok i 20 minutter på medium varme.

  3. Kjør alt i blender til en glatt suppe sammen med fløten, og ha i mer kraft hvis du vil ha en tynnere suppe. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  4. Stek svineknokebitene i en panne med olje på høy varme til de er gylne og sprø. Fordel bitene
    på toppen av suppa sammen med noen finhakkede urter og eventuelt et lite dryss cayennepepper. 

SPENNENDE: Kikertsuppe med svineknoke er en spennende suppe med masse god smak. Sprøstekt svineknoke er nydelig topping

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN