Kimchi Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Kimchi

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Kimchi

KIMCHI: Kimchi er sterkt krydret kål og grønnsaker som gjæres på lufttette glass.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (58 stemmer)
Dette er en klassisk oppskrift på koreanernes nasjonalrett, som kan lages med nær alle typer grønnsaker.  Aller vanligst er denne varianten med kinakål og hvitløk. For en enklere kimchi kan risgrøtblandingen droppes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Gulrot(i tynne strimler)
2stk
Vårløk(finkuttet)
0.5stk
Rettich(i strimler)

Chiliblanding

1stk
Ingefær(en stor knoll)
5ss
Chilipulver(koriansk eller vanlig)

Risgrøten

5dl

SLIK GJØR DU

  1. Vask kinakålen og kutt den i seks på langs.

  2. Legg kinakålen i en bolle med kaldt vann.

  3. Hell deretter av vannet. Du skal nå tilsette saltet og blande dette godt med kinakålen. Hver halvtime skal du vende om på blandingen til det har gått 1 1/2 time. Skyll deretter av saltet. Gjerne 2-3 ganger. La så kålen stå og renne av seg. 

  4. Du kan også lage en saltlake ved å røre ut grovt havsalt i vann, omlag 1 spiseskje pr. liter vann, og la kålen ligge i den over natten. Skyll så godt og smak på kålen.

  5. Kjør ingefær, hvitløk, chili, chilipulver og fishsauce til en kornete, men jevn pure med stavmikser eller blender. 

  6. Kok opp rismel, vann og sukker til det har en konsistens som ligner på en tykk vaniljesaus. Avkjøl sausen.

  7. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene. Bland risgrøten med chiliblandingen, og vend så alle grønnsakene godt inn i dette.

  8. Du kan nå ha blandingen over på et stort Norgesglass eller lignende. 

  9. Pass på at glasset er lufttett og at det dekker med væske over grønnsakene, ellers kan det oppstå uønskede bakterier. Ha det stående på kjøkkenbenken et par døgn. Fermenteringen/gjæringen er nå i gang!

  10. Du vet at grønnsakene er fermentert når det lukter syrlig og det bobler lett i glasset. Sett da glasset i kjøleskapet.

  11. Kimchi holder seg normalt i kjøleskap i flere uker.

KIMCHI: Kimchi er sterkt krydret kål og grønnsaker som gjæres på lufttette glass.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (58 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN