Kinesiske pannekaker «jianbing»
Kinesiske pannekaker «jianbing» Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kinesiske pannekaker «jianbing»

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kinesiske pannekaker «jianbing»

JIANBING: En frisk og smaksrik pannekake.

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (9 stemmer)
Kinesiske pannekaker «jianbing» kan du servere som vegetarmat , med kjøtt eller begge deler, en halvpart av hver. Hvis du ønsker, kan du for eksempel putte inn sprø andeconfit, bacon eller svineknoke og toppe med grovknust baconcrisp. I fyllet kan du bruke pekingand-saus om du finner den. Du kan også bare bruke hoisinsaus, som mange butikker har. Knust rekechips er også veldig godt på. Oppskriften gir 8-10 pannekaker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pannekaker

6stk
1dl
Helmelk(eller lettmelk)
4stk
Vårløk(hakket)
Solsikkeolje(til steking)

Fyll

2dl
Hoisinsaus(eller 1 dl hoisinsaus og 1 dl pekingandsaus (Peking Duck Sauce))
1stk
Salat(helst isbergsalat)
3stk
Gulrot(i strimler)
4stk
Vårløk(grovhakket)
1stk
Chili(finhakket)
1stk
Agurk(i strimler)
Ingefær(smak til, i strimler)
Thaibasilikum(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen egg, mel, sukker og salt i en bolle, og kjør glatt med en stavmikser. Spe inn melken. 

  2. Rør sammen sausene og kutt opp grønnsakene. 

  3. Smør litt solsikkeolje i en middels varm stekepanne, og ha en liten øse av røra i panna. Stek gyllen på en side, og snu. Strø på vårløk og stek ferdig. Hold pannekakene lune fram til montering. 

  4. Smør saus på pannekaka, og legg på salat og urter. Rull sammen, og topp med litt av sausen, knust sprø løk, og friske urter. Knust rekechips er også veldig godt på. 

JIANBING: En frisk og smaksrik pannekake.

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN