Kirsebærpai med mandler
Kirsebærpai med mandler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Kirsebærpai med mandler

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Kirsebærpai med mandler

Deilig pai med kirsebær og mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette er en luksuspai med deilig mandelsmak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

500g
Moreller(Kirsebær)
1.5dl
Kirsebærsaus(eller kirsebærvin/kirsebærsaft)

Strøssel

25g
Mandler(malte)
0.5stk
Sitron(revet skall)
50g
Mandler(Mandelflak)

SLIK GJØR DU

  1. Lag paiskallet. Finmal mandlene i mandelkvern. Bland massen med smør og sukker i en food processor eller for hånd. Bland i mel og eggeplomme til en fast deig.

    Trykk den raskt ut i bunnen og opp langs kantene i paiformen på ca. 26 cm i diameter. Sett formen
    kjølig.


  2. Bland kirsebær, vin, sukker og maisenna i en kjele og la det trekke i ca. 1 minutt på svak varme. Avkjøl.

    Mal mandlene og bland med smør, sukker, sitronskall, vaniljesukker og hvetemel til en smuldret masse. Rør i mandelspon.

    Fordel kirsebærfyllet i paibunnen og fordel strøssel oppå.
    Stek paien midt i ovnen 200° i ca. 30 minutter.

Deilig pai med kirsebær og mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN