Kirsebærpai med mandler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Kirsebærpai med mandler

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Kirsebærpai med mandler

Deilig pai med kirsebær og mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.4 (9 stemmer)
Dette er en luksuspai med deilig mandelsmak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

500g
Moreller(Kirsebær)
1.5dl
Kirsebærsaus(eller kirsebærvin/kirsebærsaft)

Strøssel

25g
Mandler(malte)
0.5stk
Sitron(revet skall)
50g
Mandler(Mandelflak)

SLIK GJØR DU

  1. Lag paiskallet. Finmal mandlene i mandelkvern. Bland massen med smør og sukker i en food processor eller for hånd. Bland i mel og eggeplomme til en fast deig.

    Trykk den raskt ut i bunnen og opp langs kantene i paiformen på ca. 26 cm i diameter. Sett formen
    kjølig.


  2. Bland kirsebær, vin, sukker og maisenna i en kjele og la det trekke i ca. 1 minutt på svak varme. Avkjøl.

    Mal mandlene og bland med smør, sukker, sitronskall, vaniljesukker og hvetemel til en smuldret masse. Rør i mandelspon.

    Fordel kirsebærfyllet i paibunnen og fordel strøssel oppå.
    Stek paien midt i ovnen 200° i ca. 30 minutter.

Deilig pai med kirsebær og mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.4 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN