Kirsebærruter med sitronfrosting
Kirsebærruter med sitronfrosting Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Kirsebærruter med sitronfrosting

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Kirsebærruter med sitronfrosting

Kirsebærruter med sitronfrosting er smakfulle og saftige godsaker. Smaker godt som dessert eller til en kopp kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Denne deilige kaken baker du raskt. Sitronfrostingen på toppen gjør susen! Rutene holder i cirka fem dager i kjøleskapet. Det går også bra å fryse dem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Frosting

2stk
Sitron(finrevet skall)
3dråpe(r)
Sitronsaft(smak til - velg ønsket mengde)
150g
Smør(mykt)
4stk
250g
kirsebær(friske eller frosne som tines)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Riv kransekakemassen grovt i en bolle. Legg i smøret og pisk sammen med elvisp på lav hastighet.

  2. Pisk så fortsatt massen på lav hastighet sammen med egg, mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend til slutt i kirsebærene. Hell deigen i en bakepapirkledd form, 20 x 25 cm.

  3. Stek kaken i ovnen på nederste rille i ca. 40 minutter. La kaken avkjøles.

  4. Rør sammen melis og sitronskall med så mye sitronsaft at frostingen er lett å smøre på kaken. Skjær i biter og server.

Kirsebærruter med sitronfrosting er smakfulle og saftige godsaker. Smaker godt som dessert eller til en kopp kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN