Kirstens elggryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Kirstens elggryte

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Kirstens elggryte

VILT GODT: Kirstens elggryte

Foto: Arne Nohr

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (774 stemmer)
- Denne gryta er genial, om jeg får si det selv. Kombinasjonen av grytekjøtt av elg og tilbehør - sjalottløk, gulrotter, piggsopp og tyttebær - er enestående.  Smakene passer sammen og utfyller hverandre. Og se på fargen! Rosaaktig, nesten som blomstrende røsslyng når du tilsetter tyttebær og rømme. Spesiell og vakker! Oppskriften er hentet fra kokeboken Perfekt viltkjøtt - Kirstens beste tips.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
2.5dl
Hvit sjampinjong (champignon)(Aller helst piggsopp eller annen skogsopp, om du har!)
2ss
Tyttebær(Rørt med sukker, eller ferdig syltetøy)
Einerbær(Knust, evt ferdig viltkrydder, gjerne fra "Fjellurt")

SLIK GJØR DU

  1. Kjøtt skjæres i passende biter - to centimeter tykke strimler.

  2. Brun kjøttet i panne med smør, og legg det deretter over i ei gryte sammen med vann.

  3. Husk å koke ut panna med vann, og ha i gryta med kjøtt. 

  4. Hakk sjalottløk og skjær gulrøtter i passe tykke skiver som også brunes i panna. Ha dette over i gryta sammen med kjøttet, og la trekke i cirka 25 minutter. 

  5. Stek piggsopp og ha i.

  6. Rømme, tyttebærsyltetøy og hvetemel røres sammen og blandes i gryta sammen med salt og krydder. La alt småkoke i cirka 20 minutter. 

  7. Serveres med potetstappe av mandelpotet. Tyttebærsyltetøy eller ripsgelé smaker også godt til denne retten. 

VILT GODT: Kirstens elggryte

Foto: Arne Nohr

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (774 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN