Kjapt biffsmørbrød med sopp
Kjapt biffsmørbrød med sopp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Kjapt biffsmørbrød med sopp

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Kjapt biffsmørbrød med sopp

Kjapt biffsmørbrød med sopp.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Du kan lage dette med mange ulike stykningsdeler. Indrefilet regnes som finest, men har ikke så mye smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2fedd
Hvitløk(knust)
1ss
Kruspersille(eller bladpersille, finhakket)
2stk
Aromasopp(store, eller portobellosopp)
Tabasco chilisaus(en liten splæsj)

SLIK GJØR DU

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek ved høy varme i panna i 1 spiseskje av smøret, 2 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels. Legg i soppen. Ha 1 spiseskje av smøret, halvparten av hvitløken og persillen oppi soppen og stek i 6-8 minutter, til den begynner å kollapse. Snu og press godt ned i panna. Stek i 2 minutter til.

  2. Gni kjøttet med resten av hvitløken. Stek i panna i 2 minutter til, til kjernetemperaturen er omtrent 55 grader for indrefilet, eller 58-60 for annet biffkjøtt.

  3. Skjær kjøttet i skiver, ha resten av smøret i panna sammen med worcestershiresaus og tabasco. Varm opp smøret. Ha kjøttskivene oppi og vend godt. Skru av varmen. 

  4. Rist rundstykkene og del i to. Fyll rundstykker med kjøtt, legg på stekt sopp, dryss over resten av persillen. Ha på sennep og krydre med salt og grovmalt pepper. 

Kjapt biffsmørbrød med sopp.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN