Kjøttbiffer med sprøtt tilbehør
Kjøttbiffer med sprøtt tilbehør Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min

Kjøttbiffer med sprøtt tilbehør

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min

Kjøttbiffer med sprøtt tilbehør

Kjøttdeigbiffer servert med gulrot, kapers, timian og hjemmelaget dressing. Foto: Peter Kam

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)
Disse kjøttdeigbiffene får en fin smak av sennep.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tilbehør

2dl
Speltmel(helkorn)
2stk
1stk
1ss
Rapsolje(eller olivenolje)
1bunt
Timian(frist)
0.5stk
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Kok spelten etter anvisning på pakken. Sett den til side.

  2. Rør kjøttdeigen seig med salt. Bland i sennep, fløte, griljermel og egg. Kvern i pepper. Form farsen til biffer.

  3. Til dressingen blandes eggeplommer, sennep, finhakket hvitløk, salt og pepper i en bolle. Oljen tilsettes under konstant pisking. Til slutt piskes crème fraîche inn. Smak dressingen til.

  4. Skjær gulrøtter og løk i tynne ringer og stek mykt i olje sammen med speltkornene.

  5. Smak til med timian, revet sitronskall, kapers, salt og pepper.

  6. Stek biffene ved middels varme i ca. 3 minutter på hver side.

  7. Server med grønnsaker, dressing og store kapers.

Kjøttdeigbiffer servert med gulrot, kapers, timian og hjemmelaget dressing. Foto: Peter Kam

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN