Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller i tomatsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Kjøttboller i tomatsaus

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Kjøttboller i tomatsaus

Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus er en klassiker vi aldri går lei. Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kjøttbollene har smak av ferske urter og får følge av en fyldig saus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kjøttboller

1stk
0.75dl
1ts
1klype(r)
1ss
Oregano(fersk, hakket)
1ss
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Bland egg, melk og griljermel. La det svelle i 5 minutter. Tilsett kjøttdeig og krydder. Bland godt og form til kjøttboller. Stek dem pent brune i smør på middels varme.

  2. Skrell gulrøtter og løk, og skjær i biter. Hakk hvitløken. Stek løk, hvitløk og gulrøtter med oregano i litt olje. Tilsett tomater, vann, vin, tomatpuré, buljongterning, sukker og krydder etter smak. La det koke i ca. 15 minutter under lokk. Bland maisenna med litt kaldt vann og jevn sausen. La den koke opp.

  3. Rist pinjenøtter i tørr varm panne under omrøring til de blir gylne. Server kjøttbollene med sausen og gjerne potetmos eller pasta til. Dryss på pinjenøtter.

Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus er en klassiker vi aldri går lei. Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN