Kjøttboller med gratengmos
Kjøttboller med gratengmos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Kjøttboller med gratengmos

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Kjøttboller med gratengmos

Grateng med hjemmelagde kjøttboller. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kjøttdeigbiffer med et basilikumdekke og potetmos er real mat som smaker godt en fredagskveld.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Gratengmos

9stk
Potet(melne)
2dl
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Rapsolje(til steking)
1stk
400g
Tomat(knuste)
0.5stk
Sitron(revet skall)

Dekke

1dl
1ss
Parmesan(revet)
2ss
Basilikum(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Form kjøttdeigen til biffer og krydre med salt og pepper. Legg dem til side, og sett ovnen på 200°.

  2. Skrell poteter, og kok dem myke i lett saltet vann. Hell av vannet og mos poteten. Tilsett melk, og pisk mosen luftig med en ballongvisp. Krydre mosen med salt og pepper. Klikk mosen rundt kanten på en ildfast form.

  3. Finhakk løk og hvitløk. Kok i en kjele sammen med knuste tomater, tomatpuré og sitronskall i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

  4. Hell tomatsausen i formen med potetene. Stek kjøttdeigbiffene i litt olje i en stekepanne ca. 2 minutter på hver side. Legg biffene i tomatsausen.

  5. Bland crème fraîche med parmesanost og basilikum. Fordel blandingen over biffene og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Strø litt finstrimlet basilikum over og server.

Grateng med hjemmelagde kjøttboller. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN