Kjøttbrød med aprikoser og svisker med fløtestuede persillepoteter
Kjøttbrød med aprikoser og svisker med fløtestuede persillepoteter
DETTE TRENGER DU
PERSONERFløtestuede persillepoteter
SLIK GJØR DU
Varm ovnen til 175 °C.
Skjær den tørkede frukten i biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Bland egget og melken i en skål. Skjær bort skorpen på loffen og legg den i skålen så den får suge til seg væsken og blir myk, det tar cirka 10 minutter.
Bland kjøttdeigen med loff, løk, hvitløk, sitronskall og tørket frukt. Salte og pepre. Form kjøttfarsen til et «brød» på en smurt plate eller i en ildfast form. Legg baconskivene over brødet på tvers og dytt endene under for å få det til å holde seg sammen. Stek i ovnen i cirka 50 minutter. Kjøttbrødet er ferdig når væsken som siver ut er gjennomsiktig.
Smelt smøret i en annen kasserolle og fres den hakkede løken. Dryss over melet, hell i melk og fløte og visp til du får en jevn saus. Spe eventuelt med mer fløtemelk om du synes at sausen blir for tykk. La stuingen koke i et par minutter. Smak til med salt og pepper og rikelig med persille. Del de kokte potetene i mindre biter og vend dem inn i stuingen.
Skjær kjøttbrødet i 2 cm tykke skiver og server med de fløtestuede persillepotetene.