Kjøttbrød med aprikoser og svisker med fløtestuede persillepoteter
Kjøttbrød med aprikoser og svisker med fløtestuede persillepoteter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Kjøttbrød med aprikoser og svisker med fløtestuede persillepoteter

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Kjøttbrød med aprikoser og svisker med fløtestuede persillepoteter

Kjøttpudding med aprikoser og svisker. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En hverdagsrett som enkelt blir festlig om du tar deg god tid med kjøttbrødet og legger til noen ingredienser. Som med mange andre oppskrifter, kan du se på denne som en grunnoppskrift. Dropp aprikoser og svisker eller sitron, krydre med det du vil og legg til syltet løk, purre eller strimlet røkt pølse. Hvis det blir igjen rester av kjøttbrødet, er det godt kaldt på grovt brød dagen etter, eller til middag med et stekt egg og en salat.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fløtestuede persillepoteter

400g
Potet(skrelt)
0.5stk
Løk(finhakket)
1dl
1klype(r)
1klype(r)
Svart pepper(eller hvit pepper)
1bunt
Kruspersille(hakket)

Kjøttbrød

100g
Aprikos(tørkede)
100g
Svisker(tørkede)
1stk
1stk
1.5dl
2skiver
2stk
Sitron(revet skall)
1kg
Kjøttdeig(av storfe og/eller svin)
1klype(r)
1klype(r)
Svart pepper(eller hvit pepper)
2pakke(r)
Bacon(a 140 g)

SLIK GJØR DU

  1. Varm ovnen til 175 °C.

  2. Skjær den tørkede frukten i biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

  3. Bland egget og melken i en skål. Skjær bort skorpen på loffen og legg den i skålen så den får suge til seg væsken og blir myk, det tar cirka 10 minutter.

  4. Bland kjøttdeigen med loff, løk, hvitløk, sitronskall og tørket frukt. Salte og pepre. Form kjøttfarsen til et «brød» på en smurt plate eller i en ildfast form. Legg baconskivene over brødet på tvers og dytt endene under for å få det til å holde seg sammen. Stek i ovnen i cirka 50 minutter. Kjøttbrødet er ferdig når væsken som siver ut er gjennomsiktig.

  5. Smelt smøret i en annen kasserolle og fres den hakkede løken. Dryss over melet, hell i melk og fløte og visp til du får en jevn saus. Spe eventuelt med mer fløtemelk om du synes at sausen blir for tykk. La stuingen koke i et par minutter. Smak til med salt og pepper og rikelig med persille. Del de kokte potetene i mindre biter og vend dem inn i stuingen.

  6. Skjær kjøttbrødet i 2 cm tykke skiver og server med de fløtestuede persillepotetene.

Kjøttpudding med aprikoser og svisker. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN