Kjøttdeigbiffer med grønnsaker
Kjøttdeigbiffer med grønnsaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Kjøttdeigbiffer med grønnsaker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Kjøttdeigbiffer med grønnsaker

Kjøttdeigbiffer med grønnsaker og hjemmelaget dressing. Retten piffes opp med sennep. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Litt sennep i kjøttdeigen gjør disse biffene supergode. Server med deilig og saus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til servering

1boks(er)
Agurk(salte agurker)
2dl
Byggris(evt. mathvete)
2ss
Sennep(fransk lys)
2stk
1stk
1klype(r)
1klype(r)
2stk
2ss
Solsikkeolje(til steking)
1bunt
Timian(frisk)
0.5stk
Sitron(revet skall)

Dressing

1ts
Sennep(fransk lys)

SLIK GJØR DU

  1. Kok mathvete/byggris etter anvisning på pakken og sett til siden.

  2. Rør kjøttdeigen med sennep, finrevet løk, fløte, griljermel og egg. Ha i salt og pepper og form til fire biffer.

  3. Bland eggeplommen med sennep og presset hvitløk. Ha i salt og pepper. Bland i rapsolje dråpevis under omrøring. Vend
    i crème fraîche.

  4. Skrell og skjær gulrøtter i tynne skiver. Skjør løken i tynne ringer. Stek grønnsakene sammen med hvete i olje til grønnsakene begynner å bli myke. Smak til med fersk timian, sitronskall, kapers, salt og pepper.

  5. Stek biffene på middels sterk varme cirka 3 minutter på hver side.

  6. Server kjøttdeigbiffene sammen med grønnsakblandingen og ringle dressingen over. Noen skiver salte agurker er godt til.

Kjøttdeigbiffer med grønnsaker og hjemmelaget dressing. Retten piffes opp med sennep. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN