Kjøttdeigbiffer med kryddersmør og ostesalat
Kjøttdeigbiffer med kryddersmør og ostesalat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 30min

Kjøttdeigbiffer med kryddersmør og ostesalat

nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 30min

Kjøttdeigbiffer med kryddersmør og ostesalat

Deilig lavkarbomiddag. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Enkelt, godt – og raskt om man har tilbehøret på lur.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Kjøttdeig(Nykvernet okekjøtt.)

Kryddersmør

250g
1dl
Kruspersille(finhakket. Eventuelt kan man bruke et par finhakkede hvitløksfedd)

Ostesalat med urter

100g
Hvitost (Gulost)(i små terninger)
1klype(r)
Oregano(og/eller andre friske urter)
1stk
Sjalottløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Ta fram smøret i god tid så er det lettere å arbeide med. Skjær smøret i skiver og legg det i en skål. Tilsett sitron, salt, pepper og worcestershiresaus. Bland det sammen med en håndmikser eller en gaffel.

    Smaksett etter ønske eller del basisen i tre like deler og smaksett med ulike tilsetninger.

    Fordel det myke smøret utover matpapir eller bakepapir. Legg papiret over og press med hendene slik at smøret tar formen av en rull. Kjøl ned og skjær i biter nå det har stivnet. Oppbevares under tettsittende lokk i kjøleskap eller fryser.

  2. Bland sammen alle ingrediensene. La gjerne salaten hvile til dagen etter og tilsett da litt mer grønt for å friske opp!

  3. Ta fram smøret i god tid så er det lettere å arbeide med. Skjær smøret i skiver og legg det i en skål. Tilsett sitron, salt, pepper og worcestershiresaus. Bland det sammen med en håndmikser eller en gaffel.

    Smaksett etter ønske eller del basisen i tre like deler og smaksett med ulike tilsetninger.

    Fordel det myke smøret utover matpapir eller bakepapir. Legg papiret over og press med hendene slik at smøret tar formen av en rull. Kjøl ned og skjær i biter nå det har stivnet. Oppbevares under tettsittende lokk i kjøleskap eller fryser.

  4. Vend pakken med okse-kjøttet over på en skjærefjøl og del den med kniv i fire like store deler.

  5. Form dem pent og legg dem over i en stekepanne med rikelig smør som står på litt over middels varme.

  6. Stek forsiktig på begge sider, hell stekefettet over underveis. Serveres med kryddersmør, ostesalat og noe sprøtt og syrlig f.eks. sylteagurk.

Deilig lavkarbomiddag. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN