Kjøttdeigpai
Kjøttdeigpai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kjøttdeigpai

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kjøttdeigpai

Mettende pai som passer til både hverdag og fest. Paien lages med ajvar relish, som er en deilig paprikasaus. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (2 stemmer)
Mettende pai som passer til både hverdag og fest. Ajvar relich er en paprikasaus, som kan kjøpes på glass. Den har varierende krydderstyrke. I stedet for ajvar, kan du bruke pastasaus på glass.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1.5dl
Mais(maiskorn)
3stk
2dl
1.5dl
Hvitost (Gulost)(revet lagret ost)
150g
2ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og arbeid deigen sammen i en bolle. Pakk deigen inn i plast og la den ligge kjølig i ca. 20 minutter.

    Kjevle deigen ut i en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk paiskallet og forstek det midt i oven ved 225° i 10 minutter.

    Stek kjøttdeigen i smør. Finhakk paprika. Rør paprika og mais i kjøttdeigen.

    Tilsett ajvar relich eller pastasaus. La det småkoke et par minutter. Fordel blandingen i paiskallet.

    Pisk sammen egg og melk med salt og pepper. Hell dette i paiskallet og strø på revet ost.

    Stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter. Paien skal ha stivnet helt.

Mettende pai som passer til både hverdag og fest. Paien lages med ajvar relish, som er en deilig paprikasaus. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN