nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 45min
Kjøttdeigpai med ostedekke
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 45min
Kjøttdeigpai med ostedekke
Dette er en skikkelig mettende og god pai med kjøttdeig. Server paien med en frisk bolle salat.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland paideigen i en kjøkkenmaskin, og legg deigen i en stor paiform, ca. 20 cm ganger 30 cm eller en rund på 30 cm. Prikk deigen, og sett den kjølig i minst 20 minutter.
Stek løk og kjøttdeig i smør i en stekepanne. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.
Forstek paideigen ved 200° i ca. 10 minutter. Ta den ut, og fyll paiskallet med kjøttdeigrøren. Strø over sylteløk og skinke.
Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttdeigen, og strø på pinjekjerner.
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner.