Kjøttdeigpai med ostedekke
Kjøttdeigpai med ostedekke Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 45min

Kjøttdeigpai med ostedekke

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 45min

Kjøttdeigpai med ostedekke

Hjemmelaget pai med ostelokk, kjøttdeig, løk og basilikum Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en skikkelig mettende og god pai med kjøttdeig. Server paien med en frisk bolle salat. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
Løk(hakket)
1klype(r)
1klype(r)
2fedd
Hvitløk(hakket)
3ss
Basilikum(hakket)
1dl
Løk(syltet)
200g
Skinke(røkt )
150g
1krm
10blad

Paideig

150g
2ss

SLIK GJØR DU

  1. Bland paideigen i en kjøkkenmaskin, og legg deigen i en stor paiform, ca. 20 cm ganger 30 cm eller en rund på 30 cm. Prikk deigen, og sett den kjølig i minst 20 minutter.

  2. Stek løk og kjøttdeig i smør i en stekepanne. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.

  3. Forstek paideigen ved 200° i ca. 10 minutter. Ta den ut, og fyll paiskallet med kjøttdeigrøren. Strø over sylteløk og skinke.

  4. Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttdeigen, og strø på pinjekjerner.

  5. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner.

Hjemmelaget pai med ostelokk, kjøttdeig, løk og basilikum Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN