Klar fiskesuppe med ris Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Klar fiskesuppe med ris

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Klar fiskesuppe med ris

Fiskesuppe med skrei, sitron, ris, soyasaus og ingefær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Suppen er krydret med ingefær – et pikant fiskekrydder.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Skrei(uten skinn og ben)
1stk
2ss
Rapsolje(eller soyaolje)
1l
Vann(kokende)
1stk
Fiskebuljong(terning)
2dl
2ts
Ingefær(revet)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over.

  2. Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen.

  3. Fres risen i olje til den er blank, tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 minutter. Det skal ikke bli brunt.

  4. Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.

  5. Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.

Fiskesuppe med skrei, sitron, ris, soyasaus og ingefær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN