Klassisk bacalao
Klassisk bacalao Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 10min

Klassisk bacalao

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 10min

Klassisk bacalao

Klassisk bacalao med klippfisk, poteter, løk og tomat. Retten er enkel og rask å tilberede og smaker fantastisk! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3 (6 stemmer)
På spansk betyr bacalao ganske enkelt torsk, mens vi gjerne tenker på bacalao som en rett av klippfisk, poteter, løk og tomat.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Klippfisk(skinn- og benfri)
750g
2stk
Løk(store)
2dl
0.5stk
Chili(tørket, smuldret. evt. 0,5 ts kajennepepper)
1stk
Paprika(i strimler)

SLIK GJØR DU

  1. Vann klippfisken godt ut. Skjær den i porsjonsstykker.

    Skrell potetene og skjær dem i skiver. Rens og skjær løken i ringer, finhakk hvitløken.

    Hell olje i en tykkbunnet kjele og legg fisk, løk og poteter lagvis med hvitløken mellom lagene.

    Bland vann, tomater, tomatpuré og smuldret chili eller kajenne­pepper. Hell det i kjelen. Legg strimlet paprika på toppen.

    Legg på lokk, kok opp og la småkoke til alt er mørt, ca. 1 time. Rist på kokekaret av og til så fisken ikke setter seg fast i bunnen.

    Server bacalao rykende varm med brød til. I Spania drikker de rødvin til.

Klassisk bacalao med klippfisk, poteter, løk og tomat. Retten er enkel og rask å tilberede og smaker fantastisk! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN