Klassisk banankake
Klassisk banankake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Klassisk banankake

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Klassisk banankake

Plutselig finner du noen bananer som egentlig er kasteklare i hylla, men bruk de heller i denne kjempelette kaken som smaker utrolig godt! Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Denne saftige banankaken er lett å bake. Bruk gjerne overmodne bananer, de smaker godt i en kake.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Banan(gjerne overmodne )
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Mos bananene med en gaffel. Smelt smøret og avkjøl litt. Pisk sukker og egg lett og luftig. Rør i bananmosen.

  2. Sikt vaniljesukker, mel og bake­pulver i eggeblandingen og rør deigen sammen. Rør til slutt i smeltet smør. Hell deigen i en smurt og bakepapirkledd avlang kakeform.

  3. Stek kaken ved 175° i ca. 1 time på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.

  4. Server kaken i skiver med et melisdryss.

Plutselig finner du noen bananer som egentlig er kasteklare i hylla, men bruk de heller i denne kjempelette kaken som smaker utrolig godt! Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN