Klassisk brioche
Klassisk brioche Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
24t

Klassisk brioche

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
24t

Klassisk brioche

Brioche Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Brioche

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Smør(romtemperert)
1ts
7stk
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk et egg og pensle toppen. Stek brødet i 10 minutter på 190 grader, senk temperaturen til 180 grader - og stek i 25 minutter til. Skulle det bli for mørkt på toppen, så dekk til med aluminiumsfolie.

  2. Bland mel, gjær, sukker, salt og smør i en bolle (du kan bruke maskin). Knekk i eggene og kna til en deig. Du kan gjerne heve den over natten (gjerne kaldt), men det går også an å bare heve et par timer.

  3. Ha eventuelt mer mel på bordet og kna deigen. Del den åtte like store biter. Trill dem til runde boller. Legg dem på rad og rekke i en smurt brødform. Dekk til og la dem etterheve i omtrent en time.

Brioche Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN