Klassisk ciabatta
Klassisk ciabatta Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t

Klassisk ciabatta

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t

Klassisk ciabatta

Klassiske ciabatta er kjempegodt som tilbehør til middag, lunsj og kveldsmat. De aller fleste liker en nystekt ciabatta uansett tidspunkt Foto: Allers forlag

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Ciabatta (uttales «tsjiabatta») er italiensk for «tøffel», og det er naturligvis formen på brødet som har gitt det navnet. Det lages av en ganske løs og fuktig deig, som gir et saftig og litt seigt brød med god tyggemotstand.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 2

2dl
Vann(romtemperert)
1.5dl
Hvetemel(durumhvetemel)
1.5ts

Frodeig

2dl
Vann(Kaldt)
1dl
Hvetemel(spesial)
1dl
Hvetemel(durum)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren til fordeigen i en bakebolle og tilsett kaldt vann. Rør om til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett melsortene og arbeid sammen til en glatt deig. Dekk til med plast og la deigen hvile i romtemperatur over natten.

  3. Neste dag røres gjæren ut i lunkent vann og helles i fordeigen. Tilsett olivenolje og begge meltypene og arbeid deigen godt i maskinen i ca. 12 minutter. Tilsett salt og arbeid deigen ytterligere noen minutter.

  4. Smør en liten langpanne, 30 cm, 20 ganger med olje. Hell den ganske løse deigen i formen og klapp den ut med oljede hender. Strø over polenta og dekk formen med plastfilm. Sett dette til heving i ca. 1 time.

  5. Sett ovnen på 250°. Strø mel på bakebordet og hvelv deigen i formen ut. Arbeid slik at ikke deigen synker sammen mer enn nødvendig. Del i 8 like store lengder og legg dem med melsiden opp på bakepapirkledd plate.

  6. La brødene etterheve i ca. 10 minutter og stek dem midt i ovnen. Senk temperaturen til 200° og stek i ca. 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

  7. Server brødene nystekte med f.eks. mozzarellaost, oliven, tomater, nykvernet svart pepper og noen dråper god olivenolje.

Klassiske ciabatta er kjempegodt som tilbehør til middag, lunsj og kveldsmat. De aller fleste liker en nystekt ciabatta uansett tidspunkt Foto: Allers forlag

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN