Klassisk eplekake
Klassisk eplekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Klassisk eplekake

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Klassisk eplekake

KLASSISK EPLEKAKE: Oppskriften fikk Brimi på en lapp fra kona Unni.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (41 stemmer)
Dette er en god, gammeldags oppskrift på eplekake som Brimi har fått av kona Unni. Ei saftig og kjempegod kake som holder seg lenge.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
1stk
1.5dl
3stk
Eple(skrelt og delt i båter)
2ss
Sukker (farin)(til å strø over)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker hvitt og luftig.

  2. Rør så inn egget, deretter melka, hvetemel og bakepulver til en jevn og glatt deig, og hell deigen over i ei smurt form.

  3. Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del eplene i passe tykke båter. Dytt eplebitene godt ned i deigen, og la noen biter stikke opp på toppen. Strø over sukker og kanel. 

  4. Stek kaka på 200 grader i rundt 45 minutter.

KLASSISK EPLEKAKE: Oppskriften fikk Brimi på en lapp fra kona Unni.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (41 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN