Klassisk fiskesuppe
Klassisk fiskesuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Klassisk fiskesuppe

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Klassisk fiskesuppe

Dette er suppen de fleste kjenner som «Bergensk fiskesuppe».Den er smakfull, enkel og god! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (171 stemmer)
Dette er suppen de fleste kjenner som «Bergensk fiskesuppe». Den skal helst kokes på småsei/pale,men blir god også med annen hvit fisk. I denne oppskriften «jukser» vi litt, og bruker fiskebuljongterning i stedet for å koke fiskekraft selv.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
1stk
2l
Fiskekraft(vann + terning)
300g
Sei(eller torskefilet, uten skinn og bein)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
0.25stk
Sitron(saft)
1bunt
Gressløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Rensk og skjær gulrot og løk i små terninger.

    Fres dem lett i smør, dryss på mel og rør godt rundt. Spe med fiskekraft og la suppen småkoke i ca. 5 minutter.

    Skjær fisken i store terninger, legg dem i suppen å la dem trekke til de er gjennomkokte, ca. 3 minutter.

    Smak suppen til med sukker, salt og pepper, rør inn rømme og sitronsaft.

    Varm suppen til kokepunktet, dryss gressløk over og server den med godt brød til.

Dette er suppen de fleste kjenner som «Bergensk fiskesuppe».Den er smakfull, enkel og god! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (171 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN