Klassisk gresskarsuppe Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Klassisk gresskarsuppe

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Klassisk gresskarsuppe

Gresskarsuppe med fersk gresskar og potet gir en varm høstsuppe som metter godt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Har du tilgang til gresskar er kjøttet fint å bruke i en suppe. Fargen blir delikat. Potetene jevner suppen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
2stk
2dl
Eplesaft(eplejuice)
1klype(r)
1klype(r)
0.5stk
Sitronsaft(smak til)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær gresskarkjøttet fri for skall og frø. Skjær det i mindre biter.

  2. Skrell poteter og skjær i terninger. Grovhakk løken. Kok gresskar, poteter og løk i suppen sammen med eplejuice i ca. 20 minutter.

  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og bland godt.

  4. Smak suppen til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp suppen.

  5. Server med en glatt rømme og urter. Brød er godt til.

Gresskarsuppe med fersk gresskar og potet gir en varm høstsuppe som metter godt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN