Klassisk lammesteik med hjemmelaget sjysaus
Klassisk lammesteik med hjemmelaget sjysaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
3t
totalt
48t

Klassisk lammesteik med hjemmelaget sjysaus

nivå
Lett
aktiv
3t
totalt
48t

Klassisk lammesteik med hjemmelaget sjysaus

Klassisk lammestek med hjemmelaget sjysaus. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.4 (6 stemmer)
Du trenger ikke være mesterkokk for å lage en saftig lammestek. Hemmeligheten er å bruke et steketermometer slik at den blir akkurat passe stekt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Saus

8dl
3ss
Hvetemel(rørt ut i kaldt vann)
1ss
Solbærsaft(eller rødvin)
0.5ts
1stk
Lammelår(cirka 2,5 kg)
2ts
4kvist
Rosmarin(eller 1,5 ts tørket)
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Frossen lammesteik tines langsomt i kjøleskap. En stor steik trenger ca. 2 døgn tining på et kjølig sted.

  2. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter. Stikk lommer i steika med en kniv og stikk inn hvitløkbåter og rosmarinkvister.

  3. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret, stikk inn steketermometeret og pass på at du ikke treffer bein. Hell på 1 l vann.

  4. Stek ved 125° i 2–3 timer. Når steketermometeret viser 70° i kjernen, er kjøttet rosa. Ved 76° i kjernetemperatur er steika gjennomstekt. Etterfyll med vann om nødvendig.

  5. Pakk steika inn og hold den varm. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før oppskjæring.

  6. Imens lager du sausen av stekesjyen. Sil og kok opp skyen og jevn den med meljevning. La sausen koke og smak til med solbærsaft, soyasaus, salt og pepper.

  7. Server steika med f.eks. gratinerte poteter eller stekte potetbåter, dampede grønn­saker og saus.

Klassisk lammestek med hjemmelaget sjysaus. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.4 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN