nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min
Klassisk løkpai
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min
Klassisk løkpai
Løk gir god smak til paien, og du kan bruke forskjellige typer løk. Server den med f.eks. frisk tomatsalat.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1pakke(r)
Fyll
2stk
2stk
2fedd
2ss
1bunt
3stk
2dl
2klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1klype(r)
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
SLIK GJØR DU
Legg paideigen i formen og la den stå på benken mens du lager fyllet.
Skrell og skjær løk og hvitløk i tynne ringer. Stek løken myk og blank i smøret uten at den tar farge.
Tilsett finsnittet vårløk og stek med noen minutter.
Fordel fyllet i paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og kajennepepper og hell dette over løken. Strø på ost. Stek paien midt i ovnen ved 200º til fyllet er stivnet og paien er gyllen.
Server paien nystekt og varm med en salat.