Klassisk løkpai
Klassisk løkpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Klassisk løkpai

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Klassisk løkpai

Klassisk løkpai med løk, rødløk, hvitløk og vårløk. Løk er billig, gir god smak og er bra for helsa! Server med en frisk tomatsalat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Løk gir god smak til paien, og du kan bruke forskjellige typer løk. Server den med f.eks. frisk tomatsalat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

2stk
3stk
2klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1klype(r)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Legg paideigen i formen og la den stå på benken mens du lager fyllet.

  2. Skrell og skjær løk og hvitløk i tynne ringer. Stek løken myk og blank i smøret uten at den tar farge.

  3. Tilsett finsnittet vårløk og stek med noen minutter.

  4. Fordel fyllet i paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og kajennepepper og hell dette over løken. Strø på ost. Stek paien midt i ovnen ved 200º til fyllet er stivnet og paien er gyllen.

  5. Server paien nystekt og varm med en salat.

Klassisk løkpai med løk, rødløk, hvitløk og vårløk. Løk er billig, gir god smak og er bra for helsa! Server med en frisk tomatsalat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN