Klassisk ostekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 50min

Klassisk ostekake

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 50min

Klassisk ostekake

null Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.4 (5 stemmer)
Deilig ostekake som du steker i vannbad. Denne har den fløyels­myke konsistensen og fin smak av sitron. En klassisk ostekake skal stekes i ovn.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

250g
Digestive(kjeks)
75g
Smør(smeltet)

Crème fraîche-topping

0.25stk
Vaniljestang(eller 0.5 ts. vaniljesukker)

Krem

400g
Kremost(naturell)
4stk
1stk
0.5stk
Vaniljestang(eller 1 ts. vaniljesukker)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 160°. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin og bland med sukker og smør. Press kjekssmulene ned i en form, ca. 24 cm i diameter.

  2. Sett formen i kjøleskapet.

  3. Pisk kremosten luftig og tilsett sukker. Pisk i eggene et i gangen og tilsett revet sitronskall. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett vaniljekorn eller vaniljesukker i ostemassen.

  4. Rør forsiktig crème fraîche i ostekremen og hell over kjeks­bunnen. Sett formen i langpannen i vannbad. (Du kan pakke formen litt ekstra godt inn i aluminiumsfolie for å være sikker på at ikke formen lekker). Sett dette i ovnen i ca. 1 time til kremen akkurat er gjennomstekt. Rist litt i formen så ser du om den har stivnet. Sett ­formen på rist og avkjøl i ca. 30 minutter.

  5. Rør crème fraîche med siktet melis og vaniljekorn eller vaniljesukker. Fordel dette over kaken og sett den kaldt, gjerne til neste dag.

  6. Løsne kaken ut av formen. Legg kaken over på fat og pynt med f.eks. friske bær.

null Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.4 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN